Gölgesizler Tiyatro Topluluğu uluslararası bir takımdır ve tüm uluslara ve etnik çeşitliliğe, sosyal tabakalara, inançlara, çalışma alanlarına, eğitime, tiyatro yaratımına değer verir ve Powered by Shakespeare projesiyle bunu paylaşır.
Hedef ve Beklentiler
Biri entelektüel diğeri sosyal iki hedefimiz var.
Entelektüel Yön:
-Shakespeare’in tüm oyunları üzerinde çalışmak ve bunları sahnelemek. Projenin bu aşamasında (Eylül 2009-Aralık 2010) Romeo ve Jüliet’e odaklandık.
- Shakespeare’le büyük kitleler arasında daha yakın bağlar kurmak, özellikle de onu tanımayan yada sıkıcı bulan insanlara Shakespeare’i götürmek için yeni metotlar araştırmak ve geliştirmek. Shakespeare’in bütün oyunlarını en temel yöntem olan hikaye anlatmaktan başlayıp en özenlisine, modern tiyatro sahnelemeye kadar bütün seviyelerde sunmak.
- Shakespeare’in sıkıcı olmadığını ve hayata dair bilgiler içerdiğini göstermek,
- İnsanların Shakespeare ve tiyatroya ilgisini artırmak.
Sosyal Yön:
-Tiyatroyla ilgili bireyleri, İstanbul’daki özel ve devlet kuruluşlarını, dünyanın dört bir yanından paylaşılan Shakespeare deneyimlerini bir araya getirmek.
- Bütün toplumsal katmanlara entelektüel bilgiyi taşımak.
- Zıtlıkların oyunu Romea ve Jüliet vasıtasıyla farklılıklara (etnik, ulusal, inanç, sosyal, entelektüel düzey, bireysel farklılıklar) tolerans göstermenin önemini ifade etmek.
Etkinlikler:
-Projenin “Romeo ve Jüliet” aşamasında Shakespeare’in çalışmaları üzerinde tiyatro araştırmaları ve uygulamaları yapmak.
-İlgili konularda seminerler düzenlemek.
-Seyircinin karakterlerin ruhuna ulaşmasını sağlayacak interaktif performanslar hazırlayıp sunmak (Merhaba, benim adım Jüliet).
- Oyuncuların yardımıyla seyircinin doğrudan tiyatronun yaratıcı sürecine dahil olacağı, büyük kitlelere açık workshoplar organize etmek ve yönetmek “Shakespeare’den hikaye anlatmanın 10 yolu. Romeo ve Jüliet’in bugünü.” En iyi 10 öyküyü bir performansla bir araya getirmek ve gerek tiyatroda gerek sokakta insanlarla paylaşmak.
-William Shakespeare’den “Romeo ve Jüliet”i yapımını üstlenmek, sahnelemek ve oynamak.
-İstanbul’un dört bir yanında entelektüel ve sanatsal bilgi paylaşımında bulunmak.
Hedef Kitle:
Bütün aktif ve potansiyel tiyatro seyircisi. Ancak özellikle tiyatroya gitmeyen, Shakespeare’i tanımayan, tiyatro seyircisi olmak için motivasyona gereksinim duyan, Shakespeare’i sıkıcı bulan gençler, üniversite öğrencileri, farklı kültür, etnik yapı ve inançlardan olup eşsiz İstanbul şehrinde yaşayan ve evrensel bir yolla tecrübeye sahip olmak isteyen bireyler.
Devamlılık
Biz zaten “Shakespeare’in Gücündendir” oyunumuzda “Her yer potansiyel bir tiyatro alanıdır.” fikrini öne sürdük ve Shakespeare’in bir restorana nasıl getirilebileceğini ortaya koyduk.
Shakespeare’in bütün oyunlarını keşfedecek ve benzer hedeflerle her oyun için bir proje geliştireceğiz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu